that's all folks

Четирите най-важни SEO техники

понеделник, 20 декември 2010 г.

Гостуващ автор: scoobydoo

Не е много трудно да бъдете на първа страница в Google. Просто ви е нужна стратегия, която работи. Освен това, трябва да сте упорити и да имате търпение. Ще ви помогне ако имате представа от това как работи алгоритъма на търсещите машини и какви са критериите им за класиране на страниците. Ето някои лесни SEO техники, които може да използвате за да се класирате на първа страница дори и за високо конкурентни ключови думи.

Обвиняват ме в кражба на съдържание ще лежа ли?

сряда, 21 април 2010 г.

Пишете си тихо и кротко. Радвате се на своите посетители и на скромните им кликания по Гугълските реклами. Изобщо блогерска идилия... Докато една вечер, отговаряйки на писма от ваши фенове и не чак толкова, приспивното чатъркане по клавиатурата спира втрещено:

“... Вие нарушавате Закона за авторското право и сродните му права ... дължите обезщетение в размер ... премахнете незабавно, в противен случай ... правата ни в съда ... чл. 172а ... лишаване от свобода до пет години и глоба до пет хиляди лева”

КАКВО?


Крадат съдържание от мен. Какво да правя?

Първия и най-често срещан вариант - щъкате си тихо и кротко из любимите социалки в търсене на вдъхновение за нови публикации и изведнъж пред очите ви се набива познато заглавие. Ами да  - заглавието на последната ви статия. Сълзи на умиление премрежват погледа ви. Нещо стопля сърцето ви и с трепет, вълнение и известна доза гордост се вглеждате по-внимателно за да видите, кой е този верен ваш почитател. Радостта е попарена като омар във френски ресторант - линкът не води към вашия сайт. Ограбили са ви: някой е изкопирал вашето съдържание и го разпространява като свое. Ето някои от първите въпроси, които замъгленият ви от справедлив гняв разум, успява да роди.

Копирането на съдържание е престъпление


Вие сте блогър, уебмастър, фотограф или къкъв да е автор на нещо разпространявано в интернет?

Я, идете на сайта си, копирайте произволен абзац от статиите си и го пуснете в полето за търсене на Google... Какво стана? Има ли други резултати освен вашата страница? Ако има значи са ви обрали – вие сте поредната жертва на пиратите на съдържание.

Как стигнах до макароните и как се прави анализ на пазарна ниша?

петък, 16 април 2010 г.

След предния си пост “Избор на пазарна ниша за малък нишов блог на български”, в който стигнах до извода, че ще правя блог за макарони, вместо макарони получих няколко доста остри критики по мейла. Явно съм подценил интереса на аудиторията, гладна за макаронена информация.

Избор на пазарна ниша за малък нишов блог на български

събота, 20 март 2010 г.

Ето вече започвам.... ах колко се вълнувам! Ще направя един интересен блог, ама не интересен ами много интересен. Там ще има всичко за всички и той ще се посещава от всички и ще се харесва от още повече всички. Направо ще бъде място, където ще има за всекиго по нещо...


Как се прави малко печелившо блогче в България?

неделя, 14 март 2010 г.


След като вече имаме някаква идея що е пазарна ниша и къде да я дирим е време да навлезем малко по-дълбоко в проучването. За да бъде обаче всичко малко по-смислено и реалистично реших да подходя малко по-практически. Ще се опитам да се поставя на мястото на средностатистическия начинаещ в българското онлайн пространство:

В Мързеливо преследване на идеи...

сряда, 3 март 2010 г.

гостуващ автор: Бахар Мустафа
Днес искам да Ви дам една задача! Да Ви предизвикам и да Ви покажа един начин, който ще Ви позволи да работите дори и през някоя мързеливо излегване и гледане на телевизия. Мисля, че ще е интересно и бих се радвал ако някой от вас сподели резултатите в коментарите тук или пък в своя блог. В такъв случай не забравяте да пуснете линк към блога Ви :).

Най-шантавите думи и изрази, по които потребителите намират BullBlogger

сряда, 17 февруари 2010 г.

Когато говорим за SEO винаги темата се върти около това как да накарате търсачката да ви намира по определена дума или фраза. След като започнете да трупате съдържание и трафик, обаче става интересно по какви фрази наистина се класирате и при какви фрази търсачките изпращат посетители при вас.

Как се прави форма за контакт в Blogger?

сряда, 27 януари 2010 г.

Не, че съм хаймана и се мъкна по махленските дупки, но тия дни ми направи впечатление едно ново заведенийце из нашия квартал. Едно такова чистичко, с хубава кухня, подредено, симпатично с не по-малко симпатична сервитьорка, която след една биричка спокойно може да определиш като секси. Даа, дори отзад я нямаше обичайната неразбория и беше спретнато... (вече не говоря за сервитьорката перверзник такъв).

Как се става гуру в дадена област?

вторник, 26 януари 2010 г.

Гост автор: Ивайло Попов
В Съединените Американски Щати е живял велик бейзболист на име Тед Уилямс. Той имал удивителен удар и завидни физически способности. Веднъж репортер му задал въпроса как удрянето на бейзболна топка му се удава толкова лесно.” Много просто”, отвърнал Тед Уилямс.” Правя по хиляда маха на ден.” Без значение дали бил на игрището, в съблекалнята, под душа или в спалнята, Тед Уилямс размахвал своята бухалка по хиляда пъти на ден.

Един Блогър Разказва

Гост Автор: Ивайло Попов
Поглеждам часовника. Малко три след полунощ е. От лявата ми страна е пепелник, препълнен с фасове. До него полупразна чаша нескафе. Монитор. Десктоп. Клик с мишката върху Мозилата. Браузърът зарежда админ панела на моя хостинг. Влизане. От там на линк Aw Statistic. И така тази Процедура за десети път може би днес. Спрях да ги броя вече.

Бърза проверка на ключови фрази за нов домейн (ВИДЕО)

петък, 8 януари 2010 г.

Досада! Колко загубено време! И дори радиото не може да те разсее бунтуващата ти се срещу тази загуба на време и нерви мисъл. Мдааааа, проверката на подходящите ключови фрази при регистрация на нов домейн може да бъде истински кошмар.

Техниката е елементарна – ровите си във файлчето с избрани и вече прилежно анализирани ключови думи за вашето проектче и пробвате една по една. Тази? Заета и com и info варианта. Давай следващата... уф, и тя е заета... Третата? Свободен е само mobi варианта. За какво ми е mobi. Дай четвъртата... и така нататък по десетките или стотиците фрази, в които искате да наместите малкото си нишово сайтче.

Навлеците вън: махане на Blogger navbar и favicon

вторник, 5 януари 2010 г.

Дотук много хубаво, отървахте се от грозния темплейт по подразбиране на Blogger и дори вече сте си пренасочили блога към собствен домейн. Само, че каквато и рокля да облечеш на едно слугинче не можеш като фея да го превърнеш от Пепеляшка в принцеса. Има още малко работа по дребните детайли, като прическата и маникюра.

Блогът ми е тъп или просто аз съм грозен?

неделя, 3 януари 2010 г.

Търсиш ниша, проучваш конкуренция, мъчиш се с дизайн и после пишеш ли пишеш и накрая к`во – мъртва черта в Google Analytics*. И това ако е справедливост. А толкова грозни и глупави блогове и сайтове се пукат по шевовете от посетители и със завист осъзнаваш – и от приходи.

 
 
 
 
Copyright © BullBlogger