that's all folks

Бърза проверка на ключови фрази за нов домейн (ВИДЕО)

петък, 8 януари 2010 г.

Досада! Колко загубено време! И дори радиото не може да те разсее бунтуващата ти се срещу тази загуба на време и нерви мисъл. Мдааааа, проверката на подходящите ключови фрази при регистрация на нов домейн може да бъде истински кошмар.

Техниката е елементарна – ровите си във файлчето с избрани и вече прилежно анализирани ключови думи за вашето проектче и пробвате една по една. Тази? Заета и com и info варианта. Давай следващата... уф, и тя е заета... Третата? Свободен е само mobi варианта. За какво ми е mobi. Дай четвъртата... и така нататък по десетките или стотиците фрази, в които искате да наместите малкото си нишово сайтче.


Е, много гурута ще възроптаят, че ключовите думи в домейна нямат чак такава тежест са SEO. Добре, то и мета таговете нямат тежест за SEO, и социалките не са кой знае какво, форумите са нофолоу, а да пускаш коментари по блоговете е за тийнейджъри.

Не така мързеливи ми уебмастерю. Всяко нещо има значение. Както един дафинов лист придава плътност и аромат на свинския кебап, или стръкче джинджифил загатва за азиатския чар на домашните сладки така всеки дребен SEO детайл по вашия уебсайт или блог очарова и омайва иначе бездушния гугълски бот.

Във видеото има една проста техника за бърза проверка на свободни за регистрация домейни естествено прилично натъпкани с подходящи ключови фрази

Бърза проверка на свободен домейн по ключови думи

8 Коментара:

Иво Иванов каза...

Поздравления за доброто видео, беше ми полезно.

Отлично...хем познавателно, хем забавно...!:)
Дойдоха ми много нови идеи, за което благодаря!

Реклама каза...

Много добро виде, евалата бате.

Предложенията от теб са много добри...мисля да се възползвам от тях. ;)

Unknown каза...

Поздравления за филмчето и идеята!

Ще допълня само, че ако се използват възможностите на Excell, ще отпадне и втората трудоемка задача - проверката кой от намерените свободни домейни с каква средномесечна търсеност като ключова дума е в мрежата на гугъл.

А какво мислиш за сливането на думите при образуването на домейна, сравнено с поставянето на свързващо тире?

BullBlogger каза...

Винаги бих предпочел да използвам слети думи вместо тире. Всяко нещо, което удължава и усложнява изписването на домейна е досадно и затормозява потребителя. Това важи особено много, когато домейнът съдържа повече от една дума, тогава кашата става пълна.

Търсачката може да си прочете думата, дори когато е слята, така че по-важно е да е удобно за посетителя.

Жельо каза...

Благодарствено за видеото и за ценния урок!

Daniel каза...

Винаги следя вашия сайт и ми е много интересн, но можете ли да да направите видео как се прехвърля сайт от blogger в wordpres и видео в което се показва как се настройва ностинг за wordpres сайт.
Благодаря много ще ми е приятно да видя това.

Страшно полезна статия! Благодаря Бул!

Много полезен материал, който осезаемо намалява мъките при голямо търсене на свободни домейни, които са Exact Match - Най-вече за MFA гурутата

Публикуване на коментар

Не му мислете много а драснете два три реда тук. Линковете към вашия сайт са dofollow, но ще бъдат публикувани само коментари, които не са в противоречие с Политиката за коментарите

 
 
 
 
Copyright © BullBlogger