that's all folks

Как се купува домейн? (ВИДЕО)

събота, 28 ноември 2009 г.

Хиляди са фирмите, които предлагат регистрация на домейни. Добрата новина, е че в България също има доста фирми, които се занимават с това. И на повечето от тях цените са доста прилични.

Предимството на българските фирми е, че ако нямате кредитна карта можете да платите и с платежно нареждане от банка. Недостатъкът е, че цените са малко по-високи. Разликата е наистина пренебрежимо малка така, че с чиста съвест може да предпочетете и български регистрар.
Аз предпочитам чуждите по няколко причини:
- цената, е вярно че говорим за няколко лева
- много по-лесно е да продам домейна на чужденец в последствие през GoDaddy отколкото да му обяснявам, че домейнът е .com ама е регистриран в България. Да, факт е, че има и такива диваци, които предпочитат да се откажат от покупката вместо да купят сайта ми (включая домейна) просто, защото домейнът бил регистриран някъде извън САЩ. Това, вас като начинаещ блогер, много не ви касае
- въпрос на навик с контрол панела, а и другите ми домейни също са в чужбина и ми е по-удобно

Така, че съм направил видео как да си регистрирате домейн в една от водещите компании в света, но това не е причина да се откажете от някоя добра оферта на друг регистрар включително и български. Не е кой знае колко сложно.

Как се купува домейн от GoDaddy?


Както споменах и във видеото ето място, където ще поддържам що-годе актуален списък на сайтове, от които можете да си купите домейн.

Преди да пристъпите към регистрация
1. Проверете за текущи промоции – така наречените купони за отстъпка. Поровете се из интернет отстъпките са доста големи
2. Задължително проверете цената за подновяване на домейна. Особено ако не купувате от голяма и известна компания се уверете, че цената за подновяване на домейна след първата (много често промоционална) година не е в пъти по-висока. Ако не можете да намерите цена по-добре потърсете друг сайт!

Компаниите са хиляди в списъка съм посочил само няколко първоначални отправни точки. Ако сте доволен клиент на някоя друга компания пуснете ми едно мейлче и ще я включа.

2 Коментара:

За начинаещи регистратори и SEO-та като мен видеото как се купува домейн в GoDaddy е доста полезно. Мерси! Само че се питам - след като информацията за регистранта на домейн е общодостъпна ( т.е. и за Google ), дали няма да е минус за SEO ако решим да изградим мрежа от сайтове с домейни купени от един акаунт в GoDaddy ?

МОД: линкът е изтрит, в полето за име се пише име, а не анкор. Знам, че искате да си правите СЕО ама не на моя блог

BullBlogger каза...

Бебешки колички, ако искате да правите мрежа от сайтове и купувате всички на едно име действително не е много добър камуфлаж. За целта има няколко варианта - използвате различни имена на различни хора (изобщо не е лоша идея това да са истински хора, които познавате) или използвате Privacy Protect. Тази услуга в Godaddy е платена, но в много други регирстрари не е. Един от любимите ми е Namecheap вижте техните тарифи също.

Публикуване на коментар

Не му мислете много а драснете два три реда тук. Линковете към вашия сайт са dofollow, но ще бъдат публикувани само коментари, които не са в противоречие с Политиката за коментарите

 
 
 
 
Copyright © BullBlogger