that's all folks

Как се трие коментар в Blogger, когато не виждаш кофата? (Видео)

сряда, 25 ноември 2009 г.


Хубавият и посещаван блог е нещо като бар. Има клиенти, има веселба, има и пари, но има и мръсотия. Колкото повече клиенти толкова повече мръсотия след като затвориш. Е, при блога затваряне няма, така че между другото ще трябва да “чистите” след посетителите си.


Ако все още се чудите за какви санитарни мероприятия иде реч, явно нямате посещаван блог. Чистенето след посетителите тук се изразява в триенето на рекламните и несвързани с темата коментари. Comment Moderation е септичната яма на блога.

Всеки блогър се разкъсва между избора: да даде възможност на повече посетители да изкажат мнението си за блога или да въведе казармен ред за да разкара спамерите. Ако режете коментарите – губите посетители. Ако либерализирате коментирането – ринете л..на в септичната яма ден след ден. Тежка дилема…

По принцип в Blogger има доста прилични възможности да развивате и консервативна и либерална политика спрямо коментаторите. А ако след сто-двеста изтрити коментара ръката ви изневери и случайно одобрите някой коментар наблъскан с линкове към странно звучащи руски сайтове, си има и възможност за триене.

Триенето е много простичко – има една кофичка до одобрения по грешка коментар Просто кликате на нея и готово.

След като нещата са толкова елементарни защо реших да направя цяло видео за тази толкова тривиална операция.

Е, ако в офлайн сферата, когато няма кофа за боклук наоколо можеш разсеяно да изтървеш смачканата хартийка на земята, в блог сферата не можеш да шътнеш нежелания коментар нейде из мрежата.

В конкретния случай, който ще видите в следващото видео става въпрос за един ипотпал-ски коментар, който се наложи да изтрия без да имам бутончето кофа. Звучи тъпо, но доста темплейти нямат кофа за боклук. Вероятно за да не мирише? А изтриването на такъв коментар не е чак толкова лесно.



Ето и обещания стринг, в който трябва да заместите Blog ID и Comment ID. На ваше място не бих го споделял на всеослушание, за да не се окаже в някакъв момент, че модераторите сте повече от коментаторите.

http://www.blogger.com/delete-comment.g?blogID=BLOG_ID&postID=COMMENT_ID

1 Коментара:

Има и по-лесен начин да се изтрие коментар:

http://i48.tinypic.com/2w65coi.png

Публикуване на коментар

Не му мислете много а драснете два три реда тук. Линковете към вашия сайт са dofollow, но ще бъдат публикувани само коментари, които не са в противоречие с Политиката за коментарите

 
 
 
 
Copyright © BullBlogger