that's all folks

Един Блогър Разказва

вторник, 26 януари 2010 г.

Гост Автор: Ивайло Попов
Поглеждам часовника. Малко три след полунощ е. От лявата ми страна е пепелник, препълнен с фасове. До него полупразна чаша нескафе. Монитор. Десктоп. Клик с мишката върху Мозилата. Браузърът зарежда админ панела на моя хостинг. Влизане. От там на линк Aw Statistic. И така тази Процедура за десети път може би днес. Спрях да ги броя вече.

Собствениците на сайтове, блогове, форуми и всичко онова, което се нуждае от домейн, хостинг, дизайн, знаят за какво говоря.

За читателите, които чуват горните термини за първи път ще кажа, че за отново проверявам колко човека са посетили сайта ми днес. Къде съм листнат, по кои ключови думи съм намиран. Това последното изречение също е малко сложно, но има Google за тази работа.

Обобщение: губя си времето.

След няколко стотин статии, един от най-важните уроци, на които ме научи Интернет пространството е да имаш собствено мнение. Да отстояваш своята позиция. С аргументи и факти, а не с празни приказки. Защото, знаете ли кое е най-лошото, което може да ви се случи? Погледнете в левия край на екрана. На браузъра има едно прозорче като хикс. Да, точно така бутона за затваряне на прозореца. Замислете се колко често се връщате в сайт, който не ви харесва?

Да имаш мнение е трудно. В реалния живот около нас това е значително по-просто. Фен на Левски, слушам техно (Тиесто направо размаза миналото лято между другото), обичам да продавам и мога да продавам.С това си вадя хляба пета година подред.

В онлайн пространството нещата са малко по-различни.

Когато търся програма, посещавам Софтвизия. Там знам, че Night Raven или друг член на форума ще помогне. За Search Engine Optimization, следя Oggin and Cloxy. Когато кантара мръдне нагоре се отбивам при Белчо Христов. Списъкът е дълъг. Всеки от вас има такъв, нали?

Общото между горните сайтове и хората, които се подвизават там е, че те имат мнение. Всеки от тях е специалист, експерт в своята област. Те имат последователи. Хора, които им симпатизират. Читатели, които ги препоръчват на свои приятели и колеги.

Гуру - това е точната дума мисля. Под тази дума аз разбирам човек, които е специалист в дадена област или тема и стигнем до личности с огромен авторитет и влияние над големи групи хора.

Ако трябва да намеря синоним на думата гуру бих използвал наставник, доверен съветник. Лице, способно да убеждава.

В края на тази статия ще има доста хора, които не са съгласни с мен. Глаголът съгласен, антоним на думата несъгласен. Следователно две различни мнения. И пак стигнах до израза мнение.

Имах преподавател в института, които казваше, че проверява писмените работи по диагоналната система.

За този род читатели ще кажа:

Не си губете времето!

Имайте мнение!

Станете Експерт/гуру в своята област!

Коментар на BullBlogger: Интересно написано нали? Началото навява Реймънд Чандлър, почти очаквах в следващите редове да се появи ТЯ. В червена рокля, с руса коса, леко полюшваща бедра. Тя “ заради която свещеник би счупил с ритник стъклопис в църква”.

Иво умее да хваща вниманието на читателя. А грабващия текст е много важен за всеки уебмастър. Да, да, знам, че статията ви хареса и искате да си я копнете. Само, че не е ли по-добре да се сдобиете с някоя наистина уникална история, която те хваща за ушите?

0 Коментара:

Публикуване на коментар

Не му мислете много а драснете два три реда тук. Линковете към вашия сайт са dofollow, но ще бъдат публикувани само коментари, които не са в противоречие с Политиката за коментарите

 
 
 
 
Copyright © BullBlogger