that's all folks

Четирите най-важни SEO техники

понеделник, 20 декември 2010 г.

Гостуващ автор: scoobydoo

Не е много трудно да бъдете на първа страница в Google. Просто ви е нужна стратегия, която работи. Освен това, трябва да сте упорити и да имате търпение. Ще ви помогне ако имате представа от това как работи алгоритъма на търсещите машини и какви са критериите им за класиране на страниците. Ето някои лесни SEO техники, които може да използвате за да се класирате на първа страница дори и за високо конкурентни ключови думи.

Съвет 1: Публикуване на статии
Вашите статии трябва да бъдат публикувани в директории за статии, блогове, уеб портали на вашата тематика, онлайн списания и много други. За вас това са начини да популяризирате вашият сайт, да получите беклинкове и да привлечете вниманието на онлайн медиите. Статията, която ще публикувате, трябва да е и да си струва времето на читателите и. Също да бъде интересна и полезна. 

Трябва да включите ключовите си думи както в заглавието, така и в текста на статията. Това ще позволи на търсачките да обходят уеб сайта ви. Подходящата тематика и интересното съдържание ще привлекат допълнителен трафик към вашият сайт. Не забравяйте да включите и линк към сайта си в самата статия.

Съвет 2: Обновявайте съдържанието
Много е важно да имате съдържание, което е свежо и често се обновява. Това е едно от най-важните неща, които трябва да запомните за SEO оптимизацията. За съжаление много уебмастъри не следват този съвет. Търсачките следят колко често се обновява съдържанието на всяка страница. Имате нужда от съдържание, което е полезно и тематично, за да придобиете добро класиране и авторитет. Ботовете прочитат това ново съдържание и правят ре-индексация на страницата.

Трябва правилно да поставите и използвате ключовите думи, за да можете да класирате повече от една страница от вашия сайт. Това ще важи дори и търсачките да променят нещо в своят алгоритъм. За да притежавате страница, която се класира добре, е нужна доста работа. Търсачките често преизчисляват кои да бъдат тези страници, така че само ще изгубите ако не обновявате често своя сайт.

Съвет 3: Контекстуално блогване
Най-новата тенденция в онлайн рекламата е използването на контекстуално блогване. Блогването е много полезно за бизнес притежателите. То позволява споделянето на тематична информация с хората и техните връстници. Блогването осигурява полезна информация на читателите, особено ако сте експерт във своята област.

Съвет 4: Уеб директории и линкове
Линковете, идващи от линк директориите, не са достатъчни за да има голяма промяна в класирането ви. Но има и някои директории с голям авторитет, които имат голям Page Rank. Те представляват чудесен начин за набавяне на входящи линкове, линкове към вътрешни страници и авторитет сред търсачките.

Здравейте, аз съм Николай и ви предлагам да изпратите уникална статия без рекламен характер в тази директория за статии.

14 Коментара:

Колега страхотна статия, както винаги със стил и привлекателност. Ако може една молба или услуга, да разнищип по-дълбоко нещата около RSS и ползиите от него. Ще ми бъде наистина интересно.

seo blog каза...

Ако имаш свежо и полезно съдържание и силни линкове ще ти трябва по-малко SΕΟ ΄-)

ВВ: линкът е премахнат. Ако четете какво пише над формата за коментари ще ви трябват по-малко усилия за да получите dofollow линк

@seo blog
Че то свежото и полезно съдържание + силните линкове са основата SEO :)
Иначе за директориите, вършат до известна степен работа, т.к. са изключително много на брой, а сайтове с повече линкове от различни домейни не е никак зле. Т.е. сайт с 20-30 силни връзки + регистриран в още 100+ директории има значителна разлика :)

Petko Dimoff каза...

Здравейте, ЧНГ.
Много готин и полезен сайт.
Определено съдържанието е царя на SEOтo, но не забравяйте и социалните мрежи от който се получава страхотен трафик. Все пак ако продаваш нещо искаш възможно най-много хора да го видят.
Девизът на мечо Пух "Колкото повече толкова повече" ;-)

Всичко хубаво, но не всички сайтове са изградени с някаква CMS система и няма възможност за толкова често обновяване на съдържанието.
В такива случай си мисля, че е по-добре да компенсираме със силни линкове и няма да имаме ядове :)

Азулен каза...

Всичко написано е вярно. Но има някои сайтове при които обновяването на съдържанието не се налага. При тях какво? Да се добавят коментари под статията или? Защото е глупаво да се променя текст при положение че няма нужда от това?

Съгласен съм с Калоян, съдейки по моят личен опит - не толкова съдържанието, отколкото многото и тематични линкове допринасят за доброто класиране.

Всичко е добре описано. Единствено бих добавил и социалните мрежи. Въпреки,че много хора са против тях защото са несигурни,това е един добър начин за добър трафик. Разбира се,ако не правите спам :)

дрехи каза...

RSS не е добре развито в БГ и няма смисъл толкова да блъскате за RSS трафик. За БГ, наблягайте на related връзки и сателити.

Орел каза...

Определено всичко написано е точно така.Линковете трябва да са разнообразни от различни източници - форуми,блогове,статии и по този начин ще се излезе на заветните първи места в гоогле.

Картички каза...

Благодарим за полезната информация! Статията е кратка, но наистина съдържа най-важните SEO техники. Браво!

По въпроса за "прясното" и релативно съдържание: Аз се опитвам да реша проблема с релативни новини които се обновяват автоматично по ключова дума. Идеята ми беше следната: 1. Да направя сайт който да индексира всички новини от българските новинарски портали, и който да може да връща RSS по зададена ключова дума (begebot.eu). 2. След това като правя друг сайт на тематика "някаква" просто викам новини с ключова дума "някаква" които си се зареждат във въпросния сайт осигурявайки така нужната прясна информация. Преди няколко дни почнах и първия тест с един малък сайт (може да го видите като цъкнете на юзър нейма ми - новините се зареждат най-отдолу). По този начин ми се искаше, хем на юзъра да е полезно, хем на търсачките да се харесва.

Електротехник, това е интересна идея наистина. Драсни едно редче, когато има някакво развитие по темата, ако има, де. Иначе наистина написаното тук е вярно - линковете от различни източници са по-полезни, отколкото само от каталози или директории да речем :)

BullBlogger каза...

Определено има нужда от прясно съдържание, с последните промени в алгоритъма на Гугъл обаче целта са точно такъв тип агрегатори и "ферми" за съдържание. Така, че ако правите сайт само с набрано съдържани той може да се използва за бързо индексиране и линкове но е малко безсмислено да се правят опити да се ранква.

Вторият вариант - уиджет с новини. Това е полезно за потребителя ако се подберат наистина добри източници на новини. Реално аз не бих разчитал особено само на уиджета за често обикаляне от бота.

Няма едно единствено решение. Сложете уиджет за новини, отключете коментарите, стимулирайте потребителите да участват активно в сайт (анкети, качване на снимки, дори чат в сайдбара). В края на краищата обаче да не забравяме, че целта на занятието е сайтът да се класира добре и да постигне целите, за които е създаден т.е. не превръщайте прясното съдържание в самоцел.

Публикуване на коментар

Не му мислете много а драснете два три реда тук. Линковете към вашия сайт са dofollow, но ще бъдат публикувани само коментари, които не са в противоречие с Политиката за коментарите

 
 
 
 
Copyright © BullBlogger