that's all folks

Как да стартирате онлайн образователна услуга с минимален бюджет?

вторник, 15 февруари 2011 г.

Гостуващ автор:  Свилен Николов

Времето, в което живеем, е динамично, появяват се все повече възможности в Интернет. Оказва се, че тази нова и интерактивна среда е изключително подходяща за образователни цели. Образованието и допълнителната квалификация пък се явяват все по-търсен продукт. За родните условия особено популярни са езиковите курсове. Въпрос на време и нагласа е да почнат да се предлагат и повече курсове по фотография и музика онлайн, защото например един добър фотограф може да печели отлично чрез пасивен доход от западните сайтове за сток фотография. 


Онлайн образователните платформи дават възможност за изключително гъвкав достъп до преподаватели и учебни материали. Учебните платформи могат да бъдат от различен тип и да предлагат платен достъп до интерактивни материали или преподаватели в реално време. Платформи като Supercool School ви позволяват да създадете класове в реално време с видео и аудио, които се записват и могат да бъдат използвани и на по-късен етап, в реално време и то напълно безплатно (до 15 класа на месец). Тази платформа ви дава възможност да създадете и брандирате ваше собствено онлайн училище и да преподавате на неограничен брой ученици по целия свят таксувайки ги за услугата. Защо трябва да преподавате английски за 5-10 лв на час за 1 ученик, когато можете да предложите услуга за 3 лв на 50 човека едновременно. 

Уловката тук е как да намерите клиенти? Платформата е безплатна до 15 класа на месец или струва 15 долара за неограничено ползване, но пък няма как да намерите ученици. Решението в едно изречение е да предложите услугата си в сайт за групово пазаруване. Вече всички знаем какво представляват те и за какво служат. Просто помислете за добра оферта, представете я по подходящ начин и действайте. Ползите в случая са многобройни, като на първо място това е факта, че без да дадете нито един лев вашата услуга ще бъде представена на изключително широка публика. Веднага ще разберете и дали услугата ви „струва”. Ако няма търсене за вашата услуга, без значение колко ниска е цената, никой няма да си купи това, което предлагате. От друга страна веднага ще се ориентирате кое е предпочитано, като услуга особено ако пуснете няколко различни промоции една след друга. Проучете добре условията, помислете и експериментирайте.

Статията е предоставена от Свилен Николов, който е маркетингов консултант на сайта за промоции, намаления и отстъпки Deals.bg. Ако имате идеи за съвместна работа можете да му пишете на svilen (at) deals.bg.

10 Коментара:

Detelin Markov каза...

Интересно и полезно!

euforia каза...

Това може да измеси нормалните курсове и прякия контакт с хорта го няма и нещо целята идея може и да не намери почва у нас.

Много полезно ще е ако някой стартира подобен e-learning на тема финансова грамотност за младите. Положението в България е много зле, хората не знаят разликата между кредит и заем.

BullBlogger каза...

Тоя номер с Левон Хампарцумян беше много хитър. Готино е като ти се падне да оптимизираш по истинско име - кофтито е, като модераторът знае, че такава личност съществува. Линкът ви е "разкрит" и премахнат

кк каза...

Забранено ли е да се оптимизира ? Коментарът ми е напълно релевантен. Според мене ти си някъв стиснат задник просто

BullBlogger каза...

кк, като "оптимизираш" що не четеш - http://www.bullblogger.info/2009/12/blog-post_27.html линкът е точно над формата за коментари и си стои там от повече от година.

Откровено казано не разбрах кой точно е твоят коментар и с какво толкова е бил релевантен. Още нещо - този блог си е мой. Всеки, който спазва едни елементарни правила получава дуфолоу линк. Правилата в общи линии дават пълна свобода и единствената им цел е да не превърна блога си във ферма за линкове, така че не виждам с какво толкова "правото" ти на оптимизиране е нарушено.

Съществува странна порода спамери, които смятат, че всички останали сайтове и блогове на тоя свят са създадени само с единствената цел да им дадат възможност да си набият линка в тях.

Интересно инфо, мерси много!

Petko Dimoff каза...

Тази идея е страхотна, но за не лицензирани курсове. Ако Ви трябва лицензирано обучение вече почти всички университети си имат собствени e-learning системи. Тъпото е, че академичните колективи не желаят да се популяризират по такъв начин. Аз лично съм за безплатното образование във всичките му форми, но това са само мечти.
p.s. Вашият блог е един от малкото, предоставящи безвъзмездно интересна информация в България

Анонимен каза...

темата е много актуална, особенно с нашумелите уебинари .И наистина е много полезен вариант. Към Bulbloger : Попаднах на сайта ти случайно, но определено ти ставам редовен читател. Благодаря и за полезните статии и за хумора :-))

Това наистина е супер полезна идея и то идея с много големи възможности за развитие. Дава ти възможност да оптимизираш и да привлечеш нова таргет група, която да и предлагаш услугите си за набиране на посетители.

Публикуване на коментар

Не му мислете много а драснете два три реда тук. Линковете към вашия сайт са dofollow, но ще бъдат публикувани само коментари, които не са в противоречие с Политиката за коментарите

 
 
 
 
Copyright © BullBlogger