that's all folks

Как да поставим Skype бутон на своя сайт?

неделя, 13 февруари 2011 г.

Гостуващ автор: scoobydoo

В тази статия ще ви покажа как можете да добавите skype бутон на своя сайт. Примерно можете да го поставите в страницата за контакти на вашият бизнес сайт или пък в страничната лента на вашият личен блог.

При цъкване на бутона се инициира дадена скайп действие, като например обаждане, разглеждане на профил, започване на чат и други (но най-често обаждане). Някои бутони могат дори да показват вашият статус – така потребителите ще знаят дали да ви безпокоят или сте зает в момента.

Ще ви бъдат нужни: интернет достъп, skype акаунт и достъп до html кода на вашият сайт. Следвайте стъпките:

1. Посетете страницата за създаване на skype бутони. Ако случайно са променили нейния адрес, пробвайте да я откриете като в полето за търсене в сайта на skype, потърсите за “Get a skype button” или просто „Skype button”.

2. Следващата стъпка е да въведете своето скайп име. Става дума за вашият skype акаунт, не го бъркайте с имената, които сте въвели.

3. Сега изберете един от видовете skype бутони. Имаме една група бутони, които са статични и не показват вашият статус и още една група, която са динамични и се променят в зависимост от вашият статус. Изберете един бутон, като цъкнете на кръгчето срещу него. Малко по-надолу, където пише “Preview your button” трябва да се покаже избраният бутон, а в текстовата кутия отдясно трябва да се зареди HTML кода на вашият бутон.

4. Точно над текстовата кутия с HTML кода изберете „Web HTML” (ако не е избрано).

5. Сега копирайте целия HTML код и го поставете на желаното място в HTML кода на вашият сайт. Качете обновеният файл и вече би трябвало да имате скайп бутон във вашият сайт.

Освен във вашият сайт, можете да използвате този бутон на други места, като например в подписа си в някой форум (при положение че е позволено поставянето на HTML код в подписите) или като подпис на вашите имейли.

Персонализирани skype бутони

Освен нормалните skype бутони, има и бутони с различни настройки, които можете да персонализирате. Те могат да се използват и за различни неща, като например да показват вашият skype профил, да започват разговор, да започват чат, за изпращане на файлове и други. Получаването на такъв бутон става по почти същият начин, както и обикновените, но този път трябва да посетите тази страница. След като въведете своето скайп име, имате възможност да изберете вида на бутона, както и някои други настройки като големина, фон и други.

Всичко, което ви интересува за skype, е на едно място. Открийте много skype трикове и свалете различни версии на програмата. Посетете chat4o.com.

6 Коментара:

Detelin Markov каза...

Старо ама лачено... Но за блоговете не мисля, че е толкова практично.

euforia каза...

Инетерсна тема,трябва да го видим този skype button

Промоутъри каза...

Аз съм си го направил като линк callto и картинка на скайп, и нямам никакви проблеми.

Анонимен каза...

Мисля, че всеки блогър трябва да посети този страхотен и много полезен блог. Благодаря ти, че си се сетил за такова нещо. Направо страхотен блог, продължавай да добавяш статии, а аз ще чета и ще се уча с удоволстие :D :)

BullBlogger каза...

Благодаря, Ado Dasler днес се почувствах полезен. Абе малко ми е гузно да призная, то не че е лошо ама точно тази статия не съм я писал аз - Гостуващ автор: scoobydoo

Unknown каза...

Много полезна информация.Супер си.

Публикуване на коментар

Не му мислете много а драснете два три реда тук. Линковете към вашия сайт са dofollow, но ще бъдат публикувани само коментари, които не са в противоречие с Политиката за коментарите

 
 
 
 
Copyright © BullBlogger