that's all folks

Най-шантавите думи и изрази, по които потребителите намират BullBlogger

сряда, 17 февруари 2010 г.

Когато говорим за SEO винаги темата се върти около това как да накарате търсачката да ви намира по определена дума или фраза. След като започнете да трупате съдържание и трафик, обаче става интересно по какви фрази наистина се класирате и при какви фрази търсачките изпращат посетители при вас.


Породено от темата в Предприемач за шантавите фрази, по които намират уебсайта ви, днес прегледах анализите на BullBlogger и открих няколко попадения. От шантави, безсмислени до будещи тихо недоумение и тревога относно културното и умствено равнище на някои интернет потребители.

Предполагам сте попадали вече на поста ни за смяна на темплейта на блогър. В пристъп на творческо вдъхновение озаглавих поста ВИДЕО: Нова приказка за Пепеляшка или как се сменя темплейта в Блогър?. Е благодарение на това е и първата серия бисери:

Приказка за Пепеляшка е донесла 48 посещения, и нищо чудно при условие, че в момента се класираме на 12 място при търсене на фразата. Е, вярно, че процента на отскачащите потребители е близо 96, но посещенията са си посещения. Интересното обаче е, че Пепеляшка е използвана и в няколко по-креативни фрази като: “дизайн пепеляшка”, “каква е пепеляшка от приказката”. Радост за окото правят и вариациите “прикаСка” и “пепеляЖка”, както и варианти на латиница като “onlay video prikazki kato pepelaska “. Пепеляшка общо ни е донесла 73 посещения, което поставя малката сладурана на първо място в нашата класация.

Тук е мястото да изкажа своята благодарност на Янчо от Вулкан 2002 и на Сами от Предприемач. Благодарение на тях:
   а) целият ни офис научи повече за климатиците
   б) започнахме да получаваме редовни посетители търсещи климатишка информация - цели 59 парчета
За разлика от фразите свързани с Пепеляшка тук можем да се похвалим с далеч по-професионално подготвена аудитория – “високо прецизни климатици за сървър “

Поста за Адолф Хитлер и блогването на Бахар Мустафа носи скромните 9 посещения но за нещо, по което се класираме между пета и осемнадесета страница, в зависимост от начина на търсене не е зле. Особеното в случая е не факта, че се класираме по търсене на Адолф Хитлер, а фразите, по които някои потребители ни намират: “италианска марка хитлер и мусолини “, но особено недоумение и недоверие в българската образователна система буди търсенето на “какво е направил хитлер на хората”

Нестандартните заглавия на някои от постовете в BullBlogger неизменно са привлекли по някой и друг рикошет от коренно различна тематика. Убеден съм, че леличката търсила “грим и прическа за средна възраст” изобщо не е имала предвид пудрене и гримиране на блог. Както и не съм предполагал, че поста за намиране на пазарна ниша за вашия блог може да доведе до търсене на “как да си направим ниша вкъщи”, но все пак това е в рамките на стандартното гугълско отклонение. Известно недоумение и съчувствие обаче буди нуждата на двама потребители от търсенето на повече информация за “грозен съм”. Все още не мога да си обясня какво точно е търсил потребителят с tarsene na googal, но съм горд от факта, че при търсене на тази загадъчна фраза се появяваме на първа страница.

Редовният преглед на ключовите фрази, по които ви откриват търсачките би могъл не само да бъде забавен, но бихте могли действително да намерите някоя и друга идея за нещо ново. Нова фраза, подходяща за вашата аудитория или дори нова подниша към, към която бихте могли да развивате вашето съдържание. Извън горните фрази успях да намеря няколко подходящи идеи за нови постове, една от които е Най-шантавите думи и изрази, по които потребителите намират BullBlogger

15 Коментара:

Янчо каза...

Благодаря, че си ме споменал с добро и се радвам, че съм спомогнал да придобиете представа за климатиците.
А ако напишеш пост на тема "Най-шантавите думи и изрази", мисля, че ще е много интересна.
Понякога си умирам от смях като си преглеждам статистиката.

Ипотпал каза...

Това "Грозен съм" кърти миФки :)

Благодаря ти, че ме развесели. :)

Моят блог пък от месеци неизменно е на първо или второ място за "точно време" - принудих се накрая да сложа няколко публикации по темата, за да не разочаровам търсещите. Сега си имам редовен потребител, който 3-4 пъти на ден влиза за по 10 секунди да види колко е часът.

Гугъл ми праща по около 5 души дневно, които търсят... "google".

А, и кой знае защо, в моя блог търсят "адреса на Бойко Борисов"! :)

BullBlogger каза...

Мариана, да ти кажа това търсене на адреса на Бойко Борисов ще да е заради оня пост с кабинета и килията. С тая аналогия нищо чудно, че му търсят адреса при теб.

Знам ли... Ако е заради аналогия кабинет/килия, може пък хората някак си да са разбрали и това, че живея почти срещу софийския затвор. Та проверяват - дали по комщийски не знам кой живее срещу нас. ;-)

Малко не по темата - може ли леко да ти изплагиатствам Политиката за коментарите (духа, а не буквата й) за сайта на нашето коте http://grimalkin.interpres.org/ ? В него коментарите също са DoFollow и не ми се разправя какви простотии се опитват да пускат там. Вярно, че заглавието на сайта е "Грималкин - личният блог на една яка мацка", но от снимките на всеки трябва да му е ясно, че тази мацка няма нужда от виагра, нито гледа порно! ;-)

BullBlogger каза...

Е, щом е за такъв симпатичен кот може

Благодаря от мое и от нейно име. И за да бъде благодарността по-материална, слагам те в блогрола на моя сайт. :-) Ако имаш рекламации, давай ги с рогите напред! :D
А в блога на мацката Грималкин ще те спомена с добро, когато намеря време да сложа Политиката за коментарите. (Разбира се, преразказана и редактирана, а не копи-пейстната.)Надявам се да е тези дни...

Николай каза...

Хахах. Еми ти си си виновен като озаглавяваш така постовете :D :D
За макарони няма ли посещения, нали имаше един пост с тази дума в заглавието :D

BullBlogger каза...

Има я - четири гладни интернет потребители са ровили за "как се правят макарони"

odb36 каза...

оо преди работех за сексшоп...да не ви казвам по какви ключови думи ни намираха. Най-възлови бяха във фетиш секцията, ама няма да ги споделям да не ме баннат :D

Калин каза...

Мен веднъж ме убиха с търсенето "защо нищо не ми се отваря" :D

Peter Yordanov каза...

Този пост ми е най-любимия в този блог, много е забавен.

Анонимен каза...

ahahahahahah ще те съдя за лека телесна повреда еи... Много смях с тия ключови думи, ще ми стане нещо ..

Забавнаата старана на сео :)

Публикуване на коментар

Не му мислете много а драснете два три реда тук. Линковете към вашия сайт са dofollow, но ще бъдат публикувани само коментари, които не са в противоречие с Политиката за коментарите

 
 
 
 
Copyright © BullBlogger