that's all folks

Какво можем да научим за блогването от Адолф Хитлер?

събота, 12 декември 2009 г.


автор: Бахар Мустафа

Ето какво можете да научите за блогването от Адолф Хитлер

1. Не се отказвайте лесно.
През 1923 Хитлер се опитва да вземе властта, но в крайна сметка се проваля. Той обаче отказва ли се? Не! Лежи в затвора, но когато идва време за действие той е готов за действие, готов да се бори докрай за да постигне своята цел - да бъде лидер на Германия. Отнема му 10 години за да постигне тази своя цел.

2. Създайте си съюзници
Хитлер е имал доста съюзници зад гърба си, като това са били едни от най-силните държави по това време. Но освен тях той разполагал с верни хора между генералите, политиците, църковни служителите, дори и между работниците.

3. Овладейте изкуството на ораторството
Това е една доста трудна задача, защото не всеки умее да говори. Хитлер обаче е бил един от най-великите оратори на своето време, като този негов талант му е помогнал да привлече много хора към себе си. В Германия той управлявал повече със своето слово, отколкото със сила.

4. Марката е всичко
“Хитлер е Германия. Германия е Хитлер!” е бил викът на германицте по това време. Интересното в този случай е, че хората наистина са вярвали в това, което казват и за тях Хитлер наистина означавало Германия.

5. Отделете време и за почивка
Не е лесно да се води една от най-големите войни в света(може би най-голямата)! Изисква страхотно количество енергия и нерви. Освен това изисква страшно много време, а свободното време е минимално. Хитлер е знаел за това и доста често си взимал "отпуска", и е почивал в "Леговището на вълка", който се намирал в източна Прусия. Освен това отделял време и за приятелката си, гледал филми и е поемал излети към високите върхове на планините в Германия.

6. Знайте кога ще се откажете
Понякога когато стартирате някакъв блог, то започва да върви доста добре в началото, но постепенно започвате да осъзнавате, че нещата не са толкова добре колкото се очакваха да бъдат. Вие се опитвате да разрешите проблема като инвестирате повече пари, енергия и време в проекта и той започва да Ви струва по-скъпо отколкото можете да си позволите.
Това се е случило и с едно начинание на Хитлер - Операция Барбароса т.е атаката срещу Русия през 1941. В началото атаката е успешна, но в крайна сметка е губеща. Хитлер неосъзнавайки това продължил да хвърля все повече ресурси на този фронт, и това му е коствало доста скъпо. Атаката е прекратена през 1943, цели две години след започването му.

7. Концентрирайте се върху една задача.
Хитлер се е опитвал да балансира своята армия, между три фронта и то едновременно. Повечето историци твърдят, че ако Хитлер беше изчакал Англия да се предаде, преди да атакува Русия то войната е могла да завърши съвсем различно. В крайна сметка той губи битката и на трите фронта.

8. Научете се да казвате не
Всеки един от Вас, все някога ще получи предложението, което просто трябва да откаже! Направете го! Хитлер, примерно, е изпитвал доста затруднения да казва не. Той се е отговорил положително на молбата на Мусолини да помогне на италианците с техните битки в Северна Африка, въпреки че Хитлер в никакъв случай не е имал полза да се бие в Северна Африка. В крайна сметка Хитлер е влагал време, пари в провален проект, вместо учтиво да посъветва Мусолини, да се оттегли от Африка.

9.     Научете се да слушате
Едва ли има човек, който поне веднъж в живота си не се е надценил. Случва се на всеки. Кара ни да се инатим и да спорим за въпроси, с които принципно сме съгласни. Обиковено рискуваме да изгубим някой и друг страхотен съвет, само защото то се различава от това, за което си мислим в момента.
Хитлер е имал едни от най-добрите генерали, но ги е пренебрегвал. Бил е твърде арогантен и в опитите да го посъветват той виждал лична атака срещу него.

10.    Етично или не.
Това е мястото където Хитлер е направил фаталната грешка. През целия си живот той лъже, проповядва омраза и наранява милиони различни хора по света, докато се опитва да постигне целта си. Но нещо такова не може да свърши безнаказано и целият свят се обръща срещу него.

Бахар Мустафа е автор в блога за писането и модератор във форума за уеб сайтове. Занимава се с блогване от 3 години, а в последната година се е специализирал главно в писане на съдържание за уеб сайтове.

6 Коментара:

Благодаря, че прие да публикуваш статията ми в твоя блог.

BullBlogger каза...

Удоволствието беше мое и на моите читатели.

Поздрави

Анонимен каза...

...винаги печелившите са били из между тези, които подлагат главите си на краш тестове. Хитлер е спечелил своята битка, каквото и да му е коствала тя. Името на комплексирания изклатеняк ще остане завинаги в историята, което според мен е равно на вечна слава. Какво по хубаво от това за един комплексиран от всякакви размери(ако щеш и от четките си за рисуване) човек. Всеки има нужда от своите минутки слава. Блогването е по скоро игра на покер по време на риболов. Залага се стръвта и се раздават картите, на които му е слабо феродото, отива за бира. Има ли балъци ще има и рибари... Да не убеждаваме рибата, че червея уврежда нейното здраве... Днес намерих старият си тефтер, пълен със стихове и текстове на песни за китара(от края на миналия век). Чудна работа ми свърши!!! Нивелирах си готварската печка с него, и по тоя начин ми се освободи лаптопа. Творете колеги, винаги има нужда от нивелация...

Хитлер каза...

Може да се допълни още,че хитлер е имал трудно детство,а при нас блогърите "трудно начало",но никога не се е отказал от крайната цел.

BullBlogger каза...

Адолф, коментарът ви е редактиран: премахнат беклинк за нарушение на т.1. и т.4 от Политиката ни за коментарите

ПП наистина ли искам толкова много за да получите беклинк? От гл.т. на оптимизацията на сайта не е необходимо всички беклинкове да са с анкор текст. Да, вярно, че така имат по-голяма тежест но само ако са от тематично свързан уебсайт. В блог, в който преобладаващо се говори за блогове и блогване, няма пречка беклинка да има анкор Димитър Николаев Новоселски - така палитрата ви от беклинкове е по-натурална. А и нямаше да си губим взаимно времето - вие да пускате линк аз да го трия.

Колкото до коментара - благодаря, това наистина допълва дискусията

Уеб дизайн каза...

Много интересно

РЕДАКТИРАН: линкът ви е премахнат. Прочетете политиката за коментарите, а между нас казано НЕ СПАМЕТЕ!!!

Публикуване на коментар

Не му мислете много а драснете два три реда тук. Линковете към вашия сайт са dofollow, но ще бъдат публикувани само коментари, които не са в противоречие с Политиката за коментарите

 
 
 
 
Copyright © BullBlogger