that's all folks

Как да създадем успешен блог?

сряда, 30 декември 2009 г.

Гостуващ Автор: Мартин Радев 
успешен блог
Това е въпрос, който вероятно са си задавали много потребители на интернет. Все пак притежаването на уебсайт или блог си е възможност за печалба от интернет, а кой не иска допълнителен приход.


Ключът към успеха на вашия блог е във вашата заинтересованост. Ако сте решили да правите блог за парфюми, а вие не сте си купували не сте използвали парфюм през живота си, просто няма да се получи. Специализирайте вашия блог в ниша, от която се интересувате и ви изключително интересна. Разбира се не е проблем да включите някой приятел, да разширите вашия блог и да включите някоя друга ниша, но не прекалявайте - посетителите на вашия блог ще го посещават, защото те се интересуват от това, от което вие се интересувате. Отклонявайки се от основата не само, че може да не допадне на посетителите, но и на Google.


Пишете често. Свежата информация винаги ще е плюс към SEO оптимизирането на вашия блог, но и ще привлече повече читатели, а ако те посещават редовно вашия блог и чакат с нетърпение новите статии, бъдете сигурни: Вашият блог преуспява!
Интересен блог

Социалните мрежи са най-силното ви оръжие! Защо? Повечето социални мрежи като svejo.net се посещават редовно. Публикувайте редовно вашата статия в социалните мрежи като Svejo.net , Dao.bg , Zdravei , Pipe, Ping и подобни. Направете си регистрация в myspace, edno23, facebook и евентуално impulse, който не ви го препоръчвам - възможно е да няма особено заинтересовани, а дори модераторите да изтрият акаунта ви.

Направете секция от рода "Гостуващи автори" и дайте някакво възнаграждение на автора - примерно 1-2 dofollow линка по негов избор. Повечето SEO оптимизатори, които се борят в трудна ниша, просто като видят това и са ви готови няколко статийки.

Радвайте вашите потребители с нови дизайни. Разбира се не прекалявайте... 2 дизайна за година са достатъчни (1 за зима и 1 за лято-пролет).

Коментирайте в другите блогове. Освен, че има голяма вероятност да получите dofollow линк, но и така ще изградите имидж в блогосферата.

Казвам се Мартин Радев и това е третата статия за bullblogger.info. Надявам се да ви е била от полза! Ето и краткото описание, в което ще получа линкче:

Притежавам онлайн магазин за парфюми за мъже и жени. В моя сайт блика от голям избор на мъжки и дамски парфюми, а за ценителите са предвидени графи съответно: ревюта и марки. Голям избор, намаления, подаръци и конкурентни цени - какво повече да пожелае човек.

3 Коментара:

Ключът към успеха на един блог се крие главно в ума и сърцето на автора му.
От него зависи как ще се развива творението му, какви ползи ще му донесе.

Харесвам авторите, които са открити към своите читатели. Лично винаги съм се интересувал не от съдържанието на блога, а от личността, която стои зад него. Това е някакси притеглящо...

Ecolina Bulgaria каза...

Много интересна статия и въобще много интересен и полезен блог! Повечето от нещата тук ще са ми от голяма полза! Благодаря! :)

Unknown каза...

Здравей ,всичко тук което си казал е самата истина.Ако искаш да си успешен блогър трябва да влагаш сърце и душа в работата си.Хубав блог си направил.Ако иска6 посети моя:
http://valery11-mnenie.blogspot.com

Публикуване на коментар

Не му мислете много а драснете два три реда тук. Линковете към вашия сайт са dofollow, но ще бъдат публикувани само коментари, които не са в противоречие с Политиката за коментарите

 
 
 
 
Copyright © BullBlogger