that's all folks

Обвиняват ме в кражба на съдържание ще лежа ли?

сряда, 21 април 2010 г.

Пишете си тихо и кротко. Радвате се на своите посетители и на скромните им кликания по Гугълските реклами. Изобщо блогерска идилия... Докато една вечер, отговаряйки на писма от ваши фенове и не чак толкова, приспивното чатъркане по клавиатурата спира втрещено:

“... Вие нарушавате Закона за авторското право и сродните му права ... дължите обезщетение в размер ... премахнете незабавно, в противен случай ... правата ни в съда ... чл. 172а ... лишаване от свобода до пет години и глоба до пет хиляди лева”

КАКВО?


Крадат съдържание от мен. Какво да правя?

Първия и най-често срещан вариант - щъкате си тихо и кротко из любимите социалки в търсене на вдъхновение за нови публикации и изведнъж пред очите ви се набива познато заглавие. Ами да  - заглавието на последната ви статия. Сълзи на умиление премрежват погледа ви. Нещо стопля сърцето ви и с трепет, вълнение и известна доза гордост се вглеждате по-внимателно за да видите, кой е този верен ваш почитател. Радостта е попарена като омар във френски ресторант - линкът не води към вашия сайт. Ограбили са ви: някой е изкопирал вашето съдържание и го разпространява като свое. Ето някои от първите въпроси, които замъгленият ви от справедлив гняв разум, успява да роди.

Копирането на съдържание е престъпление


Вие сте блогър, уебмастър, фотограф или къкъв да е автор на нещо разпространявано в интернет?

Я, идете на сайта си, копирайте произволен абзац от статиите си и го пуснете в полето за търсене на Google... Какво стана? Има ли други резултати освен вашата страница? Ако има значи са ви обрали – вие сте поредната жертва на пиратите на съдържание.

Как стигнах до макароните и как се прави анализ на пазарна ниша?

петък, 16 април 2010 г.

След предния си пост “Избор на пазарна ниша за малък нишов блог на български”, в който стигнах до извода, че ще правя блог за макарони, вместо макарони получих няколко доста остри критики по мейла. Явно съм подценил интереса на аудиторията, гладна за макаронена информация.

 
 
 
 
Copyright © BullBlogger