that's all folks

В Мързеливо преследване на идеи...

сряда, 3 март 2010 г.

гостуващ автор: Бахар Мустафа
Днес искам да Ви дам една задача! Да Ви предизвикам и да Ви покажа един начин, който ще Ви позволи да работите дори и през някоя мързеливо излегване и гледане на телевизия. Мисля, че ще е интересно и бих се радвал ако някой от вас сподели резултатите в коментарите тук или пък в своя блог. В такъв случай не забравяте да пуснете линк към блога Ви :).


Тъй намерете някакви 30 минути излегнете се удобно на леглото, като преди това вземете един лист и химикал и си пуснете телевизора. Слушайте и записвайте всяка една дума която Ви направи впечатление независимо каква е. Примерно може да чуете името Ервин Ромел(известен генерал от втората световна война). Запишете го, а и продължавайте да записвате докато този половин час не изтече.

След като тия 30 минути минат седнете пред компюътъра и потърсете за хората, които не знаете какви са или пък за думите, които не знаете какво означават. Да кажем, че това ще Ви отнеме 10 минути - в крайна сметка сте загубили 40 минути, но сте намерили поне 20 ключови думи, които са интересни за Вас, а сигурно доста хора се интересуват от тях. Сега изградете блог постове за тези думи, като за нашият пример може да се напише статия за неговите битки. Опитайте се да ги свържете с нишата, в която блогвате. Ако поддържате блог, където да споделяте разни "блогърски тайни" можете да напишете статия "Какво научих за блогването от Ервин Ромел".

Също така тези ключови думи могат да Ви дадат възможност да започнете чист нов блог в нова ниша. Нима би било лошо да има блог за историята от очите на обикновения човек, който на всичкото отгоре е пацифист. И колко хора ще препишат от Вас, когато използват информацията си за различни презентации в училище?

И така. В крайна сметка за около 1 час успяхме да намерим около 20 нови ключови думи, потенциални теми за статии и нови блогове. Да, това беше доста успешен 1 час! Приятно блогване и не забравяйте да се похвалите.

Авторът Бахар Мустафа обича да пише различни неща, като повече за него можете да прочетете на неговият блог за писането

0 Коментара:

Публикуване на коментар

Не му мислете много а драснете два три реда тук. Линковете към вашия сайт са dofollow, но ще бъдат публикувани само коментари, които не са в противоречие с Политиката за коментарите

 
 
 
 
Copyright © BullBlogger