that's all folks

Какви предимства ни дава SEO оптимизацията?

петък, 12 октомври 2012 г.

Гост Автор: Теодор Захариев

Голяма част от обществото разчита на собствени уеб сайтове за популяризиране на дадена дейност. Не всички потребители обаче имат представа как един сайт става популярен и как се привлича трафик. Поради това ние решихме да ви представим пет причини да използвате техниката за онлайн популяризация на вашия уеб сайт - SEO (Search engine optimization).


Нека да започнем с това какво означава SEO и защо е полезно то. Трябва да знаете, че чрез seo оптимизация на сайта ви той ще бъде забелязван на челните места в съществуващите търсачки като в повечето случаи целевата търсачка е Google, поради големия брой търсения спрямо другите търсачки - около 90%.

Задачата е вашия бизнес или лична презентация да бъде намерена чрез ключови думи, които обхващат желаната от вас тематика. Това е сложен процес, тъй като за много думи и фрази има жестока конкуренция. Оптимизаторите прибягват до използване на синоними, публикуване на статии, изграждане на сателитни блогове и други методи за да изкарат сайта Ви на първа, втора или трета позиция в търсещата машина.

Със seo оптимизация се занимават малък процент Българи, които най-често работят в популярните фирми за уеб дизайн и интернет реклама. В някои случаи може да използвате Freelance услуги от различни форуми където да срещнете момчета и момичета, които да оптимизират сайтовете ви срещу определена сума пари. Това обаче не е най-сигурния за вас вариант. Българинът е много недоверчив при сделки и услуги, които се извършват онлайн, а и реално нямате застраховка срещу измами. Най-сигурният и приемлив вариант за вас е да се срещнете очи в очи с човека, който ще оптимизира сайта ви, както и да подпишете евентуално споразумение с гаранции и срокове.

Ето и основните 5 причини за да направите SEO оптимизация на уеб сайта си :

1. Оптимизирането на уеб сайт за търсачки е безспорно най-добрата и ниско бюджетна интернет реклама, която може да донесе трафик за вашия сайт, след което и потенциални клиенти на развиваната от вас дейност.

2. Благодарение на варианта seo оптимизация вие може да спестите купища пари от офлайн (външна) реклама. Защо да давате десетки, че дори и стотици хиляди за рекламен клип по някоя телевизия, като може да получите целеви трафик от търсачките като Google и Yahoo, които биват посещавани от милиони по целия свят. Основното което прави трафика и покупката сигурна е, че човека търси точно това което го интересува в търсачката, той знае на какво да се спре, вече е направил проучване и се нуждае от оферти. В много случаи хората използват конкретни ключови фрази, които гарантират директен трафик и са ограничени до определен регион, като например "алуминиева дограма цена" или "уеб дизайн студио в София"

3. Може да бъдете сигурни, че при наличието на добър бизнес проект придружен от сайт, който да се класира на челните места в търсещите машини ще привлечете реални клиенти, които да използват вашите услуги или да купуват продуктите ви дългосрочно. След като клиентът остане доволен от услугите Ви, той ще напише името на фирмата Ви или услугата която предлагате в търсачката, очаквайки да се появите в челните позиции. Дългосрочното използване на SEO услуги, би могло да гарантира присъствието Ви в топ 5 или 10 от резултатите.

4. SEO дава удобството да извършвате своите ежедневни задължения, без да отделяте часове наред в мисли за рекламна дейност. Всичко зависи от избраната фирма за seo оптимизация.

5. В интернет има много хора, които се интересуват от вас и услугите ви. Всички те ровят по търсачките и се надяват да попаднат на офертата, която вие и вашия сайт ще им предложите. Чрез SEO и интернет реклама ще изградите основата за успешен бизнес в България и света.

Тази статия е представена от гост автор: Теодор Захариев - SEO специалист с 3 годишен опит и реализирани редица проекти, сред които и Уеб дизайн Студио Кипо - фирмен сайт за дизайн и SEO оптимизация. Посетете нашия сайт и блог и научете повече за SEO оптимизацията и онлайн маркетинга.

5 Коментара:

Unknown каза...

А как да оптимизираме сами сайта си, без използването на външни услуги?

Криси каза...

За да си оптимизираш сама сайта е необходимо да прочетеш първо доста неща за така наречената он пейдж оптимизация. След това е добре да прегледаш добри статии за това как да набереш линкове към твоя сайт. Последното нещо, което е необходимо е да създадеш връзка между твоя сайт и социалните мрежи.

Проблемът във всичко това е, че хората, които се занимават с оптимизация от години са вече толкова напред, че ако попаднеш в тяхна ниша просто нямаш шанс.

Аз съм твърдо за инвестиране в СЕО услуги! Всяка стотинка инвестирана в СЕО се връща десетократно, а при мен лично поръчките ми нараснаха чувствително след 3 месеца оптимизация по трудна ключова дума за бг пазара. Сега вече си плащам просто месечна поддръжка и сайта си върви перфектно. Силно препоръчвам СЕО пред платените реклами в Гугъл и ФБ, а и където и да е. Няма по-сладко от това да си в тройката всеки ден!!!

Тихомир каза...

Основната грешка, която правят много хора, е да си мислят, че ако разбирам от SEO трябва да си оптимизираш сам сайта. Не винаги обаче тази логика е вярна. Разбирането от SEO е необходимо, тъй като не искаме да попаднем в кофти ситуация благодарение на сладкодумието на SEO специалистите. Когато си плащате за нещо, то бъдете сигурни, че разбирате неговата същина и стойност.

Stemi каза...

Здравей, от скоро и аз започнах да чета за СЕО и последните 1-2 месеца работя по сайта ми. Интересно е обаче че не мърда от ПР0 защо? Писал съм статии,има линкове към него ,дори и по onpage оптимизацията съм работил но пак нищо?
Ако можеш да помогнеш ще съм адски благодарен.

Поздрави и лек ден

Публикуване на коментар

Не му мислете много а драснете два три реда тук. Линковете към вашия сайт са dofollow, но ще бъдат публикувани само коментари, които не са в противоречие с Политиката за коментарите

 
 
 
 
Copyright © BullBlogger