that's all folks

За букмарк сайтовете и гъбките

четвъртък, 19 януари 2012 г.

Гостуващ автор: vlez.in

източник: youtorrent.com/
music/6943/karmetendas-blue-mushroom
Всеки ентусиаст, който си е направил сайт или блог и не се занимава професионално с него, продължава да пише и да си го развива, както си знае, в определен момент от развитието си стига до въпроса "Защо сайта се посещава толкова малко?". Причините за слабата посещаемост на един сайт могат да са най-различни, за да откриете повечето е достатъчно да се зачетете малко в този блог.


По-скоро бих желал да засегна един много интересен феномен, който се наблюдава толкова обстойно напоследък, а именно изникването на множество букмарк сайтове и позитивите и негативите, които ни предлагат. Като цяло тези сайтове са доста полезни, стига продължителността им на живот да е по-дългичка, защото е твърде вероятно ако не оцелее дадена малка социалка, всичката ни работа свързана с добавянето на съдържание в нея, да е толкова полезна, колкото изпускането на стомашен газ в асансьор, освободили сме се от съдържанието,всички го усещат, никой не го е видял, но се получава едно гадно усещане във всички, когато асансьора спре.

За това преди да се използват сайтове от този вид е желателно да се направи един добре подбран списък с "асансьори', които няма да спрат след един месец или след изтичането на домейна.Ако не семе късметлии да притежаваме удобен инструмент като isocbox, ще се наложи да си направим работещ списък сами.

Как да си направим работещ списък от букмарк сайтове?

Трябват ни критерии, по които да ги подредим и изберем.Най-големите със сигурност трябва да присъстват, ползите от тях са достатъчно основателни, допълнителен трафик и бързо индексиране, подборът е лесен, всички знаят, кои са. След като ги добавим на първо място в нашето списъче, започваме да го обогатяваме с други по-малки, които са също толкова важни, като големите.

При подбора на по-малките, основното е вида на връзката, която предлагат, желателно е да е DoFollow, по полезна ще е за класирането на нашето съдържание. Ако харесате дадена социалка, това няма голямо значение, зашото линкът си е линк, независимо от вида му, за да проверите какъв вид са линковете има много приложения ето едно от тях, за да намерите още, просто трябва да се поразровите. Желателно е съдържанието, което добавяме, да е в известна степен уникализирано, за да има по-голяма вероятност да получим позитиви от него.

След това, трябва да загубим малко време и да се уверим, че не сме единствените, които добавят съдържание. Ако не сме единствените, това означава, че върху букмарк сайта се работи и е логично да има по-продължително съществуване. Не на последно място е удобството за работа със букмарк сайта, ако добавянето на информация е трудно и отнема много време, може да помислим за алтернативни сайтове, при които добавянето става по-лесно. Защото ако правим всичко ръчно, времето ще ни е ценно.

Букмарк сайтовете никнат като гъбки, колкото повече си наберете, толкова по-вкусна супичка става, пазете се от отровните. Разделянето на малки и големи социални мрежи е условно, всички сайтове са като хората, различни са, няма маловажни, за всички е положено усилие и старание.

Още един малък бъкмарк сайт, но с големи амбиции, може да си вземете безплатен линк.

7 Коментара:

Христо каза...

А откъде можем да намерим списък с добрите социални мрежи в България?

Николай каза...

Дам, определено социалките трябва да се подбират. Особено ако се прави автоматично. Аз вече не ги подбирам, защото го правя с isocbox, но преди си избирах няколко, които ми харесват. Мисля, че освен нещата, които ти каза, важно да се гледа броя на беклинковете и дизайна. Защото ако е отделено време за линк билдинг и за промяна на стандартния дизайн и лого, то бих казал, че е много малко вероятно социалната мрежа да изчезне след няколко месеца.

Христо 2 каза...

Всъщност дизайна не е газанция. Дори и .bg домейна не е гаранция. Преди няколко дена една популярна социалка с .bg домейн си замина...

Иван каза...

Много добре написана статия, поздравления. Забелязвам обаче че доста от така наречените директории живеят по 6 месеца, макс 1 година и чао. Или на хората не им се занимава да ги подържат или подобен тип сайтове не могат да си избиват парите. За съжаление България е малък пазар и предполагам това е истината за малкия живот на подобен тип сайтове.

Жоро каза...

Не делете линкове на ду фалоу и но фалоу и 2те имат определена тежест и значение и е хубаво да има от 2та вида линкове.При социалните мрежи няма какво толкова да се подбира - колкото повече толкова по добре.За жалост само с тяхна помощ не става - трябва и отделно други видове линкове от коментари по блогове или форумни линкове или статии поместени в артикъл директории или други блогове /сайтове.

Новоселски каза...

Асоциацията с асансьора ме разби, колега честно. Добре, че съществува isocboxa и bookmarking deamon. Ако трябва да ги минавам ръчно, не се виждам

Диман каза...

Имах доста голям списък от БГ социалки, вчера ми се наложи нов събмит и се оказа че те половината са заминали. Е не мога да разбера собствениците им, след като сте решили да правите нещо защо го оставяте не средата?

Публикуване на коментар

Не му мислете много а драснете два три реда тук. Линковете към вашия сайт са dofollow, но ще бъдат публикувани само коментари, които не са в противоречие с Политиката за коментарите

 
 
 
 
Copyright © BullBlogger